dnes je 6.10.2024

Noky se smetanou, hřiby a parmezánem „Gnocchi funghi“

20.9.2022, Zdroj: Verlag Dashöfer

Noky se smetanou, hřiby a parmezánem „Gnocchi funghi“Výborná italská rychlovka, kterou vykouzlíte za půl hodiny, a olizovat se bude celá rodina.

Přístupné pro: Registrovaní | předplatitele

Levandulové variace: paličky do prádla nebo jednoduchý svícen…

22.6.2022, Zdroj: Verlag Dashöfer

Levandulové variace: paličky do prádla nebo jednoduchý svícen…Jak si přenést kousek voňavé krásy i do svého domova? Zkuste si ozdobit byt levandulovým svícnem nebo ovonit prádlo levandulovými paličkami. Obojí zvládnou i děti a mohou tak vytvořit třeba netradiční dárek pro paní učitelku na konec školního…

Přístupné pro: Registrovaní | předplatitele

Tvarohové noky s jahodovou omáčkou

24.5.2022, Zdroj: receptyonline.cz

Tvarohové noky s jahodovou omáčkouNoky z tvarohu, vajec, krupičky a cukru uvařené ve vodě, servírované přelité jahodovou omáčkou ozdobenou smetanou.

Přístupné pro: Registrovaní | předplatitele

Chřest s holandskou omáčkou

23.4.2022, Zdroj: Rohlík

Chřest s holandskou omáčkouAby vás letos chřestová sezóna neminula, přinášíme základní recept na přípravu chřestu.

Přístupné pro: Registrovaní | předplatitele

Severské malinové kuličky z ovesných vloček

22.12.2021, Zdroj: Prima FRESH

Severské malinové kuličky z ovesných vločekOvesné vločky jsou na Severu tak populární, že si vydobyly místo i ve vánočním cukroví. V Norsku se těmto nepečeným kuličkám říká havregrynskugler, ve Švédsku a Dánsku chokladbollar. Tradičně se vločky míchají s čokoládou a obalují se v kokosu, ale verze s…

Přístupné pro: Registrovaní | předplatitele

Palačinky z řepy, ricotty a baby špenátu

25.10.2021, Zdroj: receptyonline.cz

Palačinky z řepy, ricotty a baby špenátuPovařená, oloupaná a pak rozmixovaná červená řepa smíchaná s moukou, vejci a mlékem, hmota usmažená na pánvi na oleji ve tvaru palačinek. Palačinky obložené baby špenátem a potřené ricottou, zamotaná servírované nakrájené na půlky, nebo…

Přístupné pro: Registrovaní | předplatitele

Zapečený patizon se slaninou aparmazánem

23.9.2021, Zdroj: Prima FRESH

Zapečený patizon se slaninou aparmazánemTřebaže se v kuchyních až tak často nevidí, není patizon nic jiného než odrůda tykve obecné. Ačkoliv pro svůj netypický vzhled sklízí hned několik přezdívek – například „ufo“, má řadu výhod, díky kterým by měl mít místo i ve vašem jídelníčku.…

Přístupné pro: Registrovaní | předplatitele

Cuketová buchta s ořechy

16.8.2021, Zdroj: Kreativní Techniky

Cuketová buchta s ořechySezóna cuket je vplném proudu. Na tuto buchtu Vám bude stačit jedna cuketa střední velikosti a zhruba hodina času i spečením. Výsledek Vás překvapí svou lahodností.

Přístupné pro: Registrovaní | předplatitele

Zdravý černorybízový koláč

30.7.2021, Zdroj: Kuchařka ze Svatojánu

Zdravý černorybízový koláčJednoduchý, zdravý a výborný koláč. Kokosové mléko si můžete vyrobit doma, je to snadné: 100 g kokosu zalijeme 500 ml vroucí vody a důkladně rozmixujeme v robotu. Přecedíme, dobře vymačkáme v plátně nebo síťovaném sáčku a doplníme do 1 l vodou. Ale kokosové…

Přístupné pro: Registrovaní | předplatitele

Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem

20.4.2021, Zdroj: Toprecepty

Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekemI když počasí říká něco jiného, jaro je tu. A poznáme to i podle toho, že se zazelenal medvědí česnek. A s touto výbornou bylinou se dají v kuchyni vykouzlit doslova zázraky.

Přístupné pro: Registrovaní | předplatitele

Vdolky, beleše, jak chcete…

24.3.2021, Zdroj: Verlag Dashöfer

Vdolky, beleše, jak chcete…Na Moravě mají rčení „Ty bys zabloudil aj v míse belešů“. My vČechách zas říkáme „Někdo má rád holky, jiný zase vdolky“. Já je miluju na Moravě i u nás a ztratit se vnich nedá, zvládne je opravdu každý. A jestli už Vám taky chybí…

Přístupné pro: Registrovaní | předplatitele

Domácí nadýchaná lučina

28.1.2021, Zdroj: Verlag Dashöfer

Domácí nadýchaná lučinaŠlehaná lučina je výtečná, ale má jednu chybu - jeden kelímek nikdy nestačí. Zkuste si tedy našlehat svoji vlastní domácí. Je výtečná, nadýchaná jako obláček a hlavně je jí dost.

Přístupné pro: Registrovaní | předplatitele

Kysané zelí ze sudu

27.10.2020, Zdroj: Verlag Dashöfer

Kysané zelí ze suduKysané zelí nás před koronavirem určitě neochrání, ale je to bezpochyby vitamínová bomba a navíc úžasně chutná. Naložit ho trvá sotva půl hodiny, pojďte to zkusit.

Přístupné pro: Registrovaní | předplatitele

Jak si uchovat krásnou vůni levandule: 5 super receptů na levandulový olej, peeling i tinkturu

21.8.2020, Lucie Kořistová, Zdroj: Abeceda zahrady a bydlení

Jak si uchovat krásnou vůni levandule: 5 super receptů na levandulový olej, peeling i tinkturuMilujete vůni levandule a mrzí vás, že květy zase brzy odkvetou? Máme pro vás 5 užitečných a hezkých věcí, které z levandule můžete vyrobit, takže si vůně můžete užívat dlouhé…

Přístupné pro: Registrovaní | předplatitele

Pečené ratatouille

10.7.2020, Zdroj: Prima FRESH

Pečené ratatouilleIkonické zeleninové jídlo příbuzné leču, leč s francouzským rodokmenem a čistě ze zeleniny, se tentokrát představuje v luxusní zapečené verzi s omáčkou.

Přístupné pro: Registrovaní | předplatitele

Briam - řecká zelenina pečená v troubě

10.7.2020, Zdroj: Prima FRESH

Briam - řecká zelenina pečená v trouběPřestože Řekové nijak výrazně neinklinují k vegetariánství, jejich kuchyně vlastně vegetariánská je – občas obohacená masem. Briam je ideální pro kohokoliv, kdo rád zeleninu. A kdo ji rád…

Přístupné pro: Registrovaní | předplatitele

Zatočte s kaloriemi nealko koktejly!

23.6.2020, Zdroj: Beverage&gastronomy

Zatočte s kaloriemi nealko koktejly!Dodržovat pitný režim v teplých letních dnech je pro většinu lidí již samozřejmostí, nicméně často do sebe požadované množství tekutin dostáváme spíše z nutnosti než s chutí. Ze všech stran je nám doporučováno pít především vodu a vyhýbat se alkoholickým…

Přístupné pro: Registrovaní | předplatitele

Schwarzwaldský dort

29.5.2020, Zdroj: vikendovepeceni.cz

Schwarzwaldský dortMěkoučký kakaový korpus, nadýchaná šlehačka a lehce nakyslé višně. Chuťově velmi vyvážená a lety prověřená kombinace.

Přístupné pro: Registrovaní | předplatitele

Škvarkové rohlíky

23.4.2020, Zdroj: Verlag Dashöfer

Škvarkové rohlíkyVylepšený recept na klasické rohlíky pro hladovou rodinu. Krásně voní po škvarkách a zmizí dřív, než vymyslíte, co na ně namažete. Nejlepší jsou totiž suché.

Přístupné pro: Registrovaní | předplatitele

Domácí pečení a jiné dobroty v době "koronaprázdnin"

26.3.2020, Zdroj: Verlag Dashöfer

Domácí pečení a jiné dobroty v době Celá rodina ze dne na den doma? Všichni hladoví a vám se nechce denně do obchodu? Tady je pár receptů, které vám usnadní život vdobě nouzového stavu.

Přístupné pro: Registrovaní | předplatitele

Bylinkové bramboráky pečené v troubě

22.1.2020, Zdroj: Kaufland

Bylinkové bramboráky pečené v trouběZdravější varianta klasických bramboráků. Z bylinek se nejlépe hodí libeček, majoránka, listová petržel a celer.

Přístupné pro: Registrovaní | předplatitele

Linecké hvězdičky

19.12.2019, Zdroj: Verlag Dashöfer

Linecké hvězdičkyTip na pečení na poslední adventní neděli. Linecké, které je hned měkké.

Přístupné pro: Registrovaní | předplatitele

Pavlínčiny tvarohové šátečky

27.11.2019, Zdroj: Verlag Dashöfer

Pavlínčiny tvarohové šátečkyVýborný a rychlý dezert, na který se Pavle slétnou velcí i malí strávníci a je pryč, než se stihne otočit.

Přístupné pro: Registrovaní | předplatitele

Kyselo s domácím kváskem

25.10.2019, Zdroj: Verlag Dashöfer

Kyselo s domácím kváskemKvásek není jen na pečení, hodí se i na vaření – třeba kysela. Kyselo je tradiční jednoduché krkonošské jídlo, které má mnoho variant. Tato verze je založená na domácím kvásku a čerstvých houbách. Stejnou službu ale udělají i houby sušené a kvásek…

Přístupné pro: Registrovaní | předplatitele

Sirup z rýmovníku

25.9.2019, Zdroj: Verlag Dashöfer

Sirup z rýmovníkuRýmovník do truhlíku, vyhnete se kapesníku… Tato stále populárnější rostlinka dokáže zahnat první podzimní nachlazení a vpodobě sirupu navíc moc dobře chutná.

Přístupné pro: Registrovaní | předplatitele

Španělská "Tortilla"

27.8.2019, Zdroj: http://dolcevita.blog.cz

Španělská Španělská tortilla nemá stou mexickou nic společného. Podává se nakrájená na dílky, jako koláč. Jí se teplá i studená. Původem je velmi prostá, na suroviny nenáročná. Není universální recept, který by omezoval naši fantazii. Ve Španělsku narazíte na mnoho…

Přístupné pro: Registrovaní | předplatitele

Káva s grepovou limonádou

22.7.2019, Zdroj: Verlag Dashöfer

Káva s grepovou limonádouHit letošního léta – drink, který osvěží a zároveň nakopne.

Přístupné pro: Registrovaní | předplatitele

Pohár s lesním ovocem a mascarpone

27.6.2019, Zdroj: Apetitonline

Pohár s lesním ovocem a mascarponeLehké letní osvěžení, které potěší děti třeba za vysvědčení.

Přístupné pro: Registrovaní | předplatitele

Cukroví jako dárek

18.12.2018, Zdroj: PoMateřské.cz

Cukroví jako dárekCukroví na poslední chvíli. Nepečené, skvěle chutná a hezky zabalené i krásně vypadá. Potěší přátele na besídce i blízké u stromečku. Jen pozor, není to cukroví pro děti!

Přístupné pro: Registrovaní | předplatitele

Domácí ciabatta sčernými olivami

19.9.2018, Zdroj: Verlag Dashöfer

Domácí ciabatta sčernými olivamiTypické žvýkavé, přitom nadýchané pečivo, do kterého si ale přidáte, co máte rádi. Ať už se rozhodnete pro olivy, sušená rajčata, bylinky nebo všechno dohromady, vždy si pochutnáte vy i celá rodina. Tyto ciabatty mají jen jedinou chybu - velmi rychle…

Přístupné pro: Registrovaní | předplatitele

Piškotová roláda bez vážení s pařížskou šlehačkou

21.6.2018, Zdroj: Apetitonline

Piškotová roláda bez vážení s pařížskou šlehačkouJe snad něco lepšího než jahody se šlehačkou? Jedině jahody s pařížskou šlehačkou!

Přístupné pro: Registrovaní | předplatitele

Jahodové bellini

21.6.2018, Zdroj: Apetitonline

Jahodové belliniJe to takové dámské pití, ale je nesmírně dobré a osvěžující. Ostatně spojení bublinek a jahod je léty prověřené!

Přístupné pro: Registrovaní | předplatitele

Lívance s pomeranči, karamelem a zakysanou smetanou

26.3.2018, Zdroj: Verlag Dashöfer

Lívance s pomeranči, karamelem a zakysanou smetanouLívanečky milují všechny děti. Chcete tuto lahůdku ještě povýšit? Přelijte ji karamelem a ozdobte pomerančovými filety akopečkem zakysané smetany!

Přístupné pro: Registrovaní | předplatitele

Domácí ravioli plněné ricottou a špenátem

18.1.2018, Zdroj: Verlag Dashöfer

Domácí ravioli plněné ricottou a špenátemChcete zaměstnat děti na půl dne? Dejte jim do ruky strojek na těstoviny a úkol udělat k obědu ravioli. Recept jednoduchý tak, že se nedá zkazit, a spokojeni budou všichni. Děti za zásluhy a vy si…

Přístupné pro: Registrovaní | předplatitele

Škvarkové placky, které zvládne i vaše dítě

29.11.2017, Zdroj: Verlag Dashöfer

Škvarkové placky, které zvládne i vaše dítěDěti škvarkové placky milují. Když jim se zaděláním pomůže maminka nebo domácí pekárna, zbytek zvládnou hravě samy. A výsledek je jako od babičky. Recept si pak jistě rády zapíšou i do kuchařské…

Přístupné pro: Registrovaní | předplatitele

Stročkové rizoto

18.10.2017, Zdroj: Verlag Dashöfer

Stročkové rizotoHrst „trumpetek“, trochu vína, rýže, parmezán a je hotová večeře, která téměř nic nestojí, skvěle chutná a k tomu báječně vypadá.

Přístupné pro: Registrovaní | předplatitele

Dýňové rizoto s parmazánovým chipsem

20.9.2017, Zdroj: PoMateřské.cz

Dýňové rizoto s parmazánovým chipsemPodzimní dýňová variace na italské rizoto. Velmi jednoduché, přesto překvapivě sametově lahodné. Výraznější parmazán zjemní mascarpone a chuť dýně povzbudí víno. Výslednou chuť podtrhne čerstvá…

Přístupné pro: Registrovaní | předplatitele

Babiččina bublanina

20.6.2017, Zdroj: Verlag Dashöfer

Babiččina bublaninaAť už navrch dáte třešně, jahody nebo třeba rybíz, tato bublanina vždy pohladí. A je nadýchaná i bez prášku do pečiva.

Přístupné pro: Registrovaní | předplatitele

Vepřová kýta po staročesku

22.3.2017, Zdroj: Verlag Dashöfer

Vepřová kýta po staročeskuJak upéct kýtu, aby nebyla vysušená? Zkuste ji péct pomalu v římském hrnci. Bude krásně šťavnatá a ještě stihnete dopolední procházku s dětmi.

Přístupné pro: Registrovaní | předplatitele

Babiččina zadělávaná slepice

16.2.2017, Zdroj: Verlag Dashöfer

Babiččina zadělávaná slepiceZ jedné slepice spousta radosti pro celou rodinu. Když přidáte houskové knedlíčky, děti se o ní poperou.

Přístupné pro: Registrovaní | předplatitele

Řezy "Džus"

19.1.2017, Zdroj: PoMateřské.cz

Řezy

Přístupné pro: Registrovaní | předplatitele

Vánočka jako od babičky (pletená ze 6 pramenů)

13.12.2016, Zdroj: Verlag Dashöfer

Vánočka jako od babičky (pletená ze 6 pramenů)Recept na vánočku po babičce, ale s upraveným způsobem pletení, který hezky drží tvar a nerozjíždí se při pečení.

Přístupné pro: Registrovaní | předplatitele

Babiččiny vanilkové rohlíčky

12.12.2016, Zdroj: Verlag Dashöfer

Babiččiny vanilkové rohlíčkyStarý rodinný recept na nejlepší vanilkové rohlíčky, které jsou měkké hned po upečení.

Přístupné pro: Registrovaní | předplatitele
Nahrávám...
Nahrávám...