Noky se smetanou, hřiby a parmezánem „Gnocchi funghi“
20.9.2022, Zdroj: Verlag Dashöfer
Výborná italská rychlovka, kterou vykouzlíte za půl hodiny, a olizovat se bude celá rodina.
Levandulové variace: paličky do prádla nebo jednoduchý svícen…
22.6.2022, Zdroj: Verlag Dashöfer
Jak si přenést kousek voňavé krásy i do svého domova? Zkuste si ozdobit byt levandulovým svícnem nebo ovonit prádlo levandulovými paličkami. Obojí zvládnou i děti a mohou tak vytvořit třeba netradiční dárek pro paní učitelku na konec školního…
Tvarohové noky s jahodovou omáčkou
24.5.2022, Zdroj: receptyonline.cz
Noky z tvarohu, vajec, krupičky a cukru uvařené ve vodě, servírované přelité jahodovou omáčkou ozdobenou smetanou.
Chřest s holandskou omáčkou
23.4.2022, Zdroj: Rohlík
Aby vás letos chřestová sezóna neminula, přinášíme základní recept na přípravu chřestu.
Severské malinové kuličky z ovesných vloček
22.12.2021, Zdroj: Prima FRESH
Ovesné vločky jsou na Severu tak populární, že si vydobyly místo i ve vánočním cukroví. V Norsku se těmto nepečeným kuličkám říká havregrynskugler, ve Švédsku a Dánsku chokladbollar. Tradičně se vločky míchají s čokoládou a obalují se v kokosu, ale verze s…
Palačinky z řepy, ricotty a baby špenátu
25.10.2021, Zdroj: receptyonline.cz
Povařená, oloupaná a pak rozmixovaná červená řepa smíchaná s moukou, vejci a mlékem, hmota usmažená na pánvi na oleji ve tvaru palačinek. Palačinky obložené baby špenátem a potřené ricottou, zamotaná servírované nakrájené na půlky, nebo…
Zapečený patizon se slaninou aparmazánem
23.9.2021, Zdroj: Prima FRESH
Třebaže se v kuchyních až tak často nevidí, není patizon nic jiného než odrůda tykve obecné. Ačkoliv pro svůj netypický vzhled sklízí hned několik přezdívek – například „ufo“, má řadu výhod, díky kterým by měl mít místo i ve vašem jídelníčku.…
Cuketová buchta s ořechy
16.8.2021, Zdroj: Kreativní Techniky
Sezóna cuket je vplném proudu. Na tuto buchtu Vám bude stačit jedna cuketa střední velikosti a zhruba hodina času i spečením. Výsledek Vás překvapí svou lahodností.
Zdravý černorybízový koláč
30.7.2021, Zdroj: Kuchařka ze Svatojánu
Jednoduchý, zdravý a výborný koláč. Kokosové mléko si můžete vyrobit doma, je to snadné: 100 g kokosu zalijeme 500 ml vroucí vody a důkladně rozmixujeme v robotu. Přecedíme, dobře vymačkáme v plátně nebo síťovaném sáčku a doplníme do 1 l vodou. Ale kokosové…
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
20.4.2021, Zdroj: Toprecepty
I když počasí říká něco jiného, jaro je tu. A poznáme to i podle toho, že se zazelenal medvědí česnek. A s touto výbornou bylinou se dají v kuchyni vykouzlit doslova zázraky.
Vdolky, beleše, jak chcete…
24.3.2021, Zdroj: Verlag Dashöfer
Na Moravě mají rčení „Ty bys zabloudil aj v míse belešů“. My vČechách zas říkáme „Někdo má rád holky, jiný zase vdolky“. Já je miluju na Moravě i u nás a ztratit se vnich nedá, zvládne je opravdu každý. A jestli už Vám taky chybí…
Domácí nadýchaná lučina
28.1.2021, Zdroj: Verlag Dashöfer
Šlehaná lučina je výtečná, ale má jednu chybu - jeden kelímek nikdy nestačí. Zkuste si tedy našlehat svoji vlastní domácí. Je výtečná, nadýchaná jako obláček a hlavně je jí dost.
Kysané zelí ze sudu
27.10.2020, Zdroj: Verlag Dashöfer
Kysané zelí nás před koronavirem určitě neochrání, ale je to bezpochyby vitamínová bomba a navíc úžasně chutná. Naložit ho trvá sotva půl hodiny, pojďte to zkusit.
Jak si uchovat krásnou vůni levandule: 5 super receptů na levandulový olej, peeling i tinkturu
21.8.2020,
, Zdroj: Abeceda zahrady a bydleníMilujete vůni levandule a mrzí vás, že květy zase brzy odkvetou? Máme pro vás 5 užitečných a hezkých věcí, které z levandule můžete vyrobit, takže si vůně můžete užívat dlouhé…
Pečené ratatouille
10.7.2020, Zdroj: Prima FRESH
Ikonické zeleninové jídlo příbuzné leču, leč s francouzským rodokmenem a čistě ze zeleniny, se tentokrát představuje v luxusní zapečené verzi s omáčkou.
Briam - řecká zelenina pečená v troubě
10.7.2020, Zdroj: Prima FRESH
Přestože Řekové nijak výrazně neinklinují k vegetariánství, jejich kuchyně vlastně vegetariánská je – občas obohacená masem. Briam je ideální pro kohokoliv, kdo rád zeleninu. A kdo ji rád…
Zatočte s kaloriemi nealko koktejly!
23.6.2020, Zdroj: Beverage&gastronomy
Dodržovat pitný režim v teplých letních dnech je pro většinu lidí již samozřejmostí, nicméně často do sebe požadované množství tekutin dostáváme spíše z nutnosti než s chutí. Ze všech stran je nám doporučováno pít především vodu a vyhýbat se alkoholickým…
Schwarzwaldský dort
29.5.2020, Zdroj: vikendovepeceni.cz
Měkoučký kakaový korpus, nadýchaná šlehačka a lehce nakyslé višně. Chuťově velmi vyvážená a lety prověřená kombinace.
Škvarkové rohlíky
23.4.2020, Zdroj: Verlag Dashöfer
Vylepšený recept na klasické rohlíky pro hladovou rodinu. Krásně voní po škvarkách a zmizí dřív, než vymyslíte, co na ně namažete. Nejlepší jsou totiž suché.
Domácí pečení a jiné dobroty v době "koronaprázdnin"
26.3.2020, Zdroj: Verlag Dashöfer
Celá rodina ze dne na den doma? Všichni hladoví a vám se nechce denně do obchodu? Tady je pár receptů, které vám usnadní život vdobě nouzového stavu.
Bylinkové bramboráky pečené v troubě
22.1.2020, Zdroj: Kaufland
Zdravější varianta klasických bramboráků. Z bylinek se nejlépe hodí libeček, majoránka, listová petržel a celer.
Linecké hvězdičky
19.12.2019, Zdroj: Verlag Dashöfer
Tip na pečení na poslední adventní neděli. Linecké, které je hned měkké.
Pavlínčiny tvarohové šátečky
27.11.2019, Zdroj: Verlag Dashöfer
Výborný a rychlý dezert, na který se Pavle slétnou velcí i malí strávníci a je pryč, než se stihne otočit.
Kyselo s domácím kváskem
25.10.2019, Zdroj: Verlag Dashöfer
Kvásek není jen na pečení, hodí se i na vaření – třeba kysela. Kyselo je tradiční jednoduché krkonošské jídlo, které má mnoho variant. Tato verze je založená na domácím kvásku a čerstvých houbách. Stejnou službu ale udělají i houby sušené a kvásek…
Sirup z rýmovníku
25.9.2019, Zdroj: Verlag Dashöfer
Rýmovník do truhlíku, vyhnete se kapesníku… Tato stále populárnější rostlinka dokáže zahnat první podzimní nachlazení a vpodobě sirupu navíc moc dobře chutná.
Španělská "Tortilla"
27.8.2019, Zdroj: http://dolcevita.blog.cz
Španělská tortilla nemá stou mexickou nic společného. Podává se nakrájená na dílky, jako koláč. Jí se teplá i studená. Původem je velmi prostá, na suroviny nenáročná. Není universální recept, který by omezoval naši fantazii. Ve Španělsku narazíte na mnoho…
Káva s grepovou limonádou
22.7.2019, Zdroj: Verlag Dashöfer
Hit letošního léta – drink, který osvěží a zároveň nakopne.
Pohár s lesním ovocem a mascarpone
27.6.2019, Zdroj: Apetitonline
Lehké letní osvěžení, které potěší děti třeba za vysvědčení.
Cukroví jako dárek
18.12.2018, Zdroj: PoMateřské.cz
Cukroví na poslední chvíli. Nepečené, skvěle chutná a hezky zabalené i krásně vypadá. Potěší přátele na besídce i blízké u stromečku. Jen pozor, není to cukroví pro děti!
Domácí ciabatta sčernými olivami
19.9.2018, Zdroj: Verlag Dashöfer
Typické žvýkavé, přitom nadýchané pečivo, do kterého si ale přidáte, co máte rádi. Ať už se rozhodnete pro olivy, sušená rajčata, bylinky nebo všechno dohromady, vždy si pochutnáte vy i celá rodina. Tyto ciabatty mají jen jedinou chybu - velmi rychle…
Piškotová roláda bez vážení s pařížskou šlehačkou
21.6.2018, Zdroj: Apetitonline
Je snad něco lepšího než jahody se šlehačkou? Jedině jahody s pařížskou šlehačkou!
Jahodové bellini
21.6.2018, Zdroj: Apetitonline
Je to takové dámské pití, ale je nesmírně dobré a osvěžující. Ostatně spojení bublinek a jahod je léty prověřené!
Lívance s pomeranči, karamelem a zakysanou smetanou
26.3.2018, Zdroj: Verlag Dashöfer
Lívanečky milují všechny děti. Chcete tuto lahůdku ještě povýšit? Přelijte ji karamelem a ozdobte pomerančovými filety akopečkem zakysané smetany!
Domácí ravioli plněné ricottou a špenátem
18.1.2018, Zdroj: Verlag Dashöfer
Chcete zaměstnat děti na půl dne? Dejte jim do ruky strojek na těstoviny a úkol udělat k obědu ravioli. Recept jednoduchý tak, že se nedá zkazit, a spokojeni budou všichni. Děti za zásluhy a vy si…
Škvarkové placky, které zvládne i vaše dítě
29.11.2017, Zdroj: Verlag Dashöfer
Děti škvarkové placky milují. Když jim se zaděláním pomůže maminka nebo domácí pekárna, zbytek zvládnou hravě samy. A výsledek je jako od babičky. Recept si pak jistě rády zapíšou i do kuchařské…
Stročkové rizoto
18.10.2017, Zdroj: Verlag Dashöfer
Hrst „trumpetek“, trochu vína, rýže, parmezán a je hotová večeře, která téměř nic nestojí, skvěle chutná a k tomu báječně vypadá.
Dýňové rizoto s parmazánovým chipsem
20.9.2017, Zdroj: PoMateřské.cz
Podzimní dýňová variace na italské rizoto. Velmi jednoduché, přesto překvapivě sametově lahodné. Výraznější parmazán zjemní mascarpone a chuť dýně povzbudí víno. Výslednou chuť podtrhne čerstvá…
Babiččina bublanina
20.6.2017, Zdroj: Verlag Dashöfer
Ať už navrch dáte třešně, jahody nebo třeba rybíz, tato bublanina vždy pohladí. A je nadýchaná i bez prášku do pečiva.
Vepřová kýta po staročesku
22.3.2017, Zdroj: Verlag Dashöfer
Jak upéct kýtu, aby nebyla vysušená? Zkuste ji péct pomalu v římském hrnci. Bude krásně šťavnatá a ještě stihnete dopolední procházku s dětmi.
Babiččina zadělávaná slepice
16.2.2017, Zdroj: Verlag Dashöfer
Z jedné slepice spousta radosti pro celou rodinu. Když přidáte houskové knedlíčky, děti se o ní poperou.
Vánočka jako od babičky (pletená ze 6 pramenů)
13.12.2016, Zdroj: Verlag Dashöfer
Recept na vánočku po babičce, ale s upraveným způsobem pletení, který hezky drží tvar a nerozjíždí se při pečení.
Babiččiny vanilkové rohlíčky
12.12.2016, Zdroj: Verlag Dashöfer
Starý rodinný recept na nejlepší vanilkové rohlíčky, které jsou měkké hned po upečení.