dnes je 5.7.2022

Nepřístupný dokument, nutné přihlášení
Input:

Babiččina zadělávaná slepice

16.2.2017, Zdroj: Verlag Dashöfer

Z jedné slepice spousta radosti pro celou rodinu. Když přidáte houskové knedlíčky, děti se o ní poperou.

Ingredience:

Vývar:

  • 1 slepice
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • kousek celeru
  • cibule
  • pepř, nové koření, bobkový list

Knedlíčky:

  • 5 starších rohlíků
  • 2 vejce
  • 150 ml mléka
  • strouhanka
  • sůl
  • petrželová nať

Omáčka

  • 40 g másla nebo sádla
  • 40 g hladké mouky
  • muškátový oříšek
  • 1 květák

 

Příprava:

Vývar: Slepici dáme do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a pozvolna přivedeme k varu. Necháme na mírném plameni vařit (táhnout) klidně 4 hodiny. Čím déle a pomaleji, tím lepší vývar bude. Cca po 2 hodinách varu přidáme do vývaru všechnu zeleninu, a koření. Když je slepice měkká, vyjmeme ji z vývaru a vykostíme.

Knedlíčky: Nakrájíme rohlíky na

Přístup ZDARMA k tomuto dokumentu mají pouze registrovaní uživatelé portálu Portál pro podnikavé ženy.
Zatřídění dokumentu
Zatřídění dokumentu
Vztahuje se k tématu:
Vztahuje se k typu informace:
Nahrávám...
Nahrávám...