dnes je 18.4.2024

Nepřístupný dokument, nutné přihlášení
Input:

Babiččiny vanilkové rohlíčky

12.12.2016, Zdroj: Verlag Dashöfer

Starý rodinný recept na nejlepší vanilkové rohlíčky, které jsou měkké hned po upečení.

Ingredience:

  • 560 g hladké mouky
  • 160 g moučkového cukru (nejlepší je, pokud v něm máte naložené vanilkové lusky)
  • 160 g mletých vlašských ořechů
  • 400 g másla
  • 4 žloutky
  • Moučkový cukr s vanilkou na obalení

Postup:

Na vál prosejeme mouku a cukr. Přidáme ořechy a žloutky, máslo (nejlépe nastrouhané na hrubém struhadle) a zpracujeme. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 2 hodiny uležet v lednici.

Z uleženého těsta tvarujeme rohlíčky, které skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 180 °C dorůžova.

Horké upečené rohlíčky obalujeme v cukru ovoněném vanilkovým luskem.

 

Přístup ZDARMA k tomuto dokumentu mají pouze registrovaní uživatelé portálu Portál pro podnikavé ženy.
Zatřídění dokumentu
Zatřídění dokumentu
Vztahuje se k tématu:
Vztahuje se k typu informace:
Nahrávám...
Nahrávám...