Máslová dýně pečená v italském stylu je skvělá jako příloha, nebo rozkrájená do salátu či polévky. Takto opečená dýně se hodí jako součást předkrmových talířů, do polévky, opečená s těstovinami, nebo k masu.
Potřebné suroviny
1 velká máslová dýně
1 sušená červená čili paprika
mořská sůl
čerstvě namletý černý pepř
jedna velká hrst šalvějových listů
1 tyčinka skořice rozlámaná na kousky
olivový olej
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C. Rozpulte dýni, odstraňte a schovejte semínka, pak rozřežte dýni na plátky nebo kousky ale nechte slupku.
- Pomocí hmoždíře nebo kovové misky a válečku rozdrťte suchou červenou chilli papriku a drť smíchejte s dostatkem soli. Přidejte hrst šalvěje, kousky skořice a…