Jednoduchý podzimní recept, který přijde vhod třeba po výletu chladnocí krajinou připravující se na zimu.
Co budeme potřebovat
maso - dle chuti: vepřové, kuřecí, krůtí
- dýně - očištěná
- sůl
- kari
- olej na smažení
- jehly na špíz
Maso pokrájíme na kostky, dýni na plátky asi půl centimetru silné, které pak pokrájíme na přibližně stejně velké dílky, jako máme maso. Maso osolíme, dle chuti posypeme kari kořením a promneme, aby se na maso koření nalepilo. Na jehly střídavě napichujeme kousky masa a dýně, špízy pak necháme alespoň půlhodinky proležet, poté smažíme v rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova.
*Špízy můžeme péct i v troubě na pečícím papíře, před pečením je zakapeme olejem.
*Podáváme s bramborovou přílohou, čerstvým…