Dnešní doba klade velký důraz na ekologii. Proto se stále častěji vracíme ke znalostem a zkušenostem našich babiček a prababiček. Nejinak je tomu i u velikonočních vajíček. Pokud si chcete vyzkoušet tradiční přírodní barviva, najdete v tomto článku podrobný návod, jak na to.
NahoruCo je potřeba
vejce, ocet, sůl, hrnec, kurkuma, červená řepa, červené víno, červené zelí, mražený špenát, cibulové slupky, kmín.
Všeobecně
Protože přírodní barvy na skořápce neulpívají tak rychle jako barvy chemické, počítejte s dobou barvení vždy okolo 20 minut. Vajíčka (nejlépe pokojové teploty) vkládáme pomocí lžíce do vroucí, mírně osolené vody, do které jsme přidali zvolené barvivo a ocet. Zdroj barviva vždycky necháváme v…