Jarní závitky jsou specialitou, kterou můžete ochutnat v asijských bistrech. Základ tvoří maso, zelenina, rýžové nudle a rýžový papír, který drží závitek pohromadě a následně se opraží dozlatova.
Ingredience:
- 5 listů kulatého rýžového „papíru“
- 200 g zelí
- 100 g hub shi-take/jidášovo ucho
- 50 g rýžových nudlí
- 100-150 g uzeného tofu / krevet / mletého masa 1:1 vepřového a hovězího
- 1 větší cibule
- hrst thajské bazalky
- 3 stroužky česneku
- 50 ml sójové omáčky
- 50 ml tmavého rýžového octa
- sweet chilli omáčka na servírování
- sůl, pepř dle chuti
- olej na smažení závitků
Postup:
- zelí, houby a cibuli nakrájíme na tenké nudličky a tofu na kostky (nebo vyloupejte a čistěte krevety / smíchejte mleté maso).
- rýžové nudle zalijeme horkou vodou a po…