Tajine je marocké dušené jídlo, které obvykle obsahuje maso, zeleninu a někdy také ovoce. Bývá bohatě kořeněné a je pro něj typická sladce kyselá chuť. Jeho název pochází od specifické hliněné nádoby s kónickou pokličkou, v které se tradičně připravuje, v našich podmínlkách je ale možné připraviti v pánvi s vypouklou pokličkou, kde bude odpařená voda odkapávat zpět do pokrmu.
zelené olivy 200 g
cibule 3 ks
šafrán 1 lžička
římský kmín 1 lžička
olivový olej 5 lžic
citron na šťávu 2 ks
mrkev 2 ks
petržel – nať hrst
kuře 1 ks
zázvor 1 lžička
čerstvý nebo naložený citron 2 ks
máslo 1 lžíce
petržel 1 svazek
koriandr 1 lžička
sůl
mletý pepř
Kuře naporcujeme nebo koupíme už…