dnes je 20.4.2024

Nepřístupný dokument, nutné přihlášení
Input:

Kuřecí tajine s citrony a olivami

23.6.2019, Zdroj: Recepty - vaření (recepty.vareni.cz)

Tajine je marocké dušené jídlo, které obvykle obsahuje maso, zeleninu a někdy také ovoce. Bývá bohatě kořeněné a je pro něj typická sladce kyselá chuť. Jeho název pochází od specifické hliněné nádoby s kónickou pokličkou, v které se tradičně připravuje, v našich podmínlkách je ale možné připraviti v pánvi s vypouklou pokličkou, kde bude odpařená voda odkapávat zpět do pokrmu. 

zelené olivy    200 g
cibule    3 ks
šafrán    1 lžička
římský kmín 1 lžička
olivový olej    5 lžic
citron na šťávu    2 ks
mrkev    2 ks
petržel – nať    hrst
kuře    1 ks
zázvor    1 lžička
čerstvý nebo naložený citron    2 ks
máslo    1 lžíce
petržel    1 svazek
koriandr    1 lžička
sůl
mletý pepř

Kuře naporcujeme nebo koupíme už

Přístup ZDARMA k tomuto dokumentu mají pouze registrovaní uživatelé portálu Portál pro podnikavé ženy.
Zatřídění dokumentu
Zatřídění dokumentu
Vztahuje se k typu informace:
Nahrávám...
Nahrávám...