dnes je 5.12.2020

Nepřístupný dokument, nutné přihlášení
Input:

Kysané zelí ze sudu

27.10.2020, Zdroj: Verlag Dashöfer

Kysané zelí nás před koronavirem určitě neochrání, ale je to bezpochyby vitamínová bomba a navíc úžasně chutná. Naložit ho trvá sotva půl hodiny, pojďte to zkusit.

Ingredience:

  • 10 kg zelí (dá se koupit už nakrouhané)
  • 200 g soli
  • 20 g celého kmínu
  • 3 jablka na čtvrtiny
  • 5 prstů křenu
  • Kopr
  • Sud na zelí (zelák) – min na 10l

Postup:

Nakrouhané zelí smícháme se solí a kmínem. Jablka nakrájená na čtvrtiny, křen na špalíky a kopr - vše rozdělíme na tři části. Pak do zeláku vrstvíme takto:

Na dno dáme první třetinu jablek, křenu a kopru, pak na to udusáme první vrstvu zelí. Dejte si záležet a udusejte pečlivě, nesmí tam zůstat ani molekula vzduchu, jinak se zelí bude kazit. Na první třetinu zelí dáme druhou část jablek, křenu a kopru, navrstvíme

Přístup ZDARMA k tomuto dokumentu mají pouze registrovaní uživatelé portálu Portál pro podnikavé ženy.
Zatřídění dokumentu
Zatřídění dokumentu
Vztahuje se k typu informace:
Nahrávám...
Nahrávám...