dnes je 7.12.2024

Nepřístupný dokument, nutné přihlášení
Input:

Lívance s pomeranči, karamelem a zakysanou smetanou

26.3.2018, Zdroj: Verlag Dashöfer

Lívanečky milují všechny děti. Chcete tuto lahůdku ještě povýšit? Přelijte ji karamelem a ozdobte pomerančovými filety akopečkem zakysané smetany!

Ingredience:

  • 700 ml mléka
  • 400 g polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • 20 g droždí
  • 40 g cukru
  • špetku soli

Na sirup:

  • 2 pomeranče
  • Třtinový cukr

Příprava:

Z droždí, lžíce cukru, lžíce mouky a trochy vlažného mléka připravíme kvásek. Prosátou mouku nasypeme do mísy, přilijeme vykynutý kvásek, vejce, zbylé vlažné mléko a zbytek cukru. Osolíme a zamícháme. Takto vzniklé řídké těsto necháme na teplém místě kynout asi pětadvacet minut (objem by se měl zdvojnásobit). Pánev nebo lívanečník zlehka potřeme tukem a dozlatova smažíme malé lívanečky.

Pomerančový přeliv:

1 oloupaný pomeranč

Přístup ZDARMA k tomuto dokumentu mají pouze registrovaní uživatelé portálu Portál pro podnikavé ženy.
Zatřídění dokumentu
Zatřídění dokumentu
Vztahuje se k tématu:
Vztahuje se k typu informace:
Nahrávám...
Nahrávám...