Přestože Řekové nijak výrazně neinklinují k vegetariánství, jejich kuchyně vlastně vegetariánská je – občas obohacená masem. Briam je ideální pro kohokoliv, kdo rád zeleninu. A kdo ji rád krájí.
Ingredience (6 porcí)
- extra panenský olivový olej 150 ml
- velký lilek 1 ks
- velká cibule 1 ks
- česnek 3 stroužky
- brambory 800 g
- středně velká rajčata 6 ks
- cherry rajčata 12 ks
- malé cukety 5 ks
- rajčatová passata 300 g
- sušené oregano 1 lžíce
- hladkolistá petržel 1/2 svazku
- sůl a čerstvě namletý pepř
Příprava:
- Troubu předehřejte na 220 °C. Lilek rozkrojte podélně a pak na silné plátky. Do pánve dejte trochu oleje a na středním stupni na něm smažte plátky lilku 5 až 7 minut, až změknou a zezlátnou. Vyndejte je…