dnes je 27.4.2024

Nepřístupný dokument, nutné přihlášení
Input:

Jahodový koláč s drobenkou

21.5.2019, Zdroj: Recepty.cz (www.recepty.cz)

Před začátkem jahodové seyóny přinášíme tip na jednoduchý nekynutý koláč. 

Těsto:

  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g hladké mouky
  • 80  g moučkového cukru
  • sůl na špičku nože
  • 1  vanilkový cukr
  • 1,5  lžičky prášku do pečiva
  • 0,5  kostky droždí
  • 1  žloutek
  • 100 ml oleje
  • 2  lžíce hnědého rumu
  • 300 ml mléka
Drobenka:
  • 160 g polohrubé mouky
  • 1  ks vanilkového cukru
  • 180 g krupicového cukru 
  • 120 g změklého másla 
Další ingredience:
  • jahody 
  • olej na pomazání plechu
  • bílek na potření okrajů těsta

Mouky, cukry, sůl a kypřidlo dáme do mísy, promícháme, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, které zalijeme vlažným mlékem, olejem, rumem a přidáme i žloutek, trochu promícháme a když se nám droždí rozpustí (na kvásek nečekáme), ihned vše

Přístup ZDARMA k tomuto dokumentu mají pouze registrovaní uživatelé portálu Portál pro podnikavé ženy.
Zatřídění dokumentu
Zatřídění dokumentu
Vztahuje se k typu informace:
Nahrávám...
Nahrávám...