Kysané zelí nás před koronavirem určitě neochrání, ale je to bezpochyby vitamínová bomba a navíc úžasně chutná. Naložit ho trvá sotva půl hodiny, pojďte to zkusit.
Ingredience:
- 10 kg zelí (dá se koupit už nakrouhané)
- 200 g soli
- 20 g celého kmínu
- 3 jablka na čtvrtiny
- 5 prstů křenu
- Kopr
- Sud na zelí (zelák) – min na 10l
Postup:
Nakrouhané zelí smícháme se solí a kmínem. Jablka nakrájená na čtvrtiny, křen na špalíky a kopr - vše rozdělíme na tři části. Pak do zeláku vrstvíme takto:
Na dno dáme první třetinu jablek, křenu a kopru, pak na to udusáme první vrstvu zelí. Dejte si záležet a udusejte pečlivě, nesmí tam zůstat ani molekula vzduchu, jinak se zelí bude kazit. Na první třetinu zelí dáme druhou část jablek, křenu a kopru, navrstvíme…