Zatřídění dokumentu
Vztahuje se k typu informace:

 

 

Nepřístupný dokument, nutné přihlášení
Input:

Kyselo s domácím kváskem

25.10.2019, Zdroj: Verlag Dashöfer

Kvásek není jen na pečení, hodí se i na vaření – třeba kysela. Kyselo je tradiční jednoduché krkonošské jídlo, které má mnoho variant. Tato verze je založená na domácím kvásku a čerstvých houbách. Stejnou službu ale udělají i houby sušené a kvásek koupený.

Ingredience:

  • cca 200g čerstvého kvásku:
  • hrst sušených nebo čerstvých hub
  • 4 vajíčka
  • 1 cibule
  • drcený kmín
  • 4-5 brambor

Příprava:

Čerstvé houby s nakrájenými bramborami zalijeme vodou, posolíme a uvaříme doměkka

Kvásek dobře rozmícháme v asi 800 ml studené vody a přilijeme k bramborám a houbám. Dobře mícháme a provaříme. Jakmile nám tekutina zhoustne, ještě v ní necháme rozpustit máslo pro lahodnější chuť. Poté ochutnáme a případně dosolíme.

Vajíčka osmahneme na kapce oleje. Cibuli

Přístup ZDARMA k tomuto dokumentu mají pouze registrovaní uživatelé portálu Portál pro podnikavé ženy.
 +420 222 539 333  info@pomaterske.cz
 
 Napište nám
 Beru na vědomí, že tento formulář neslouží pro zadávání odborných dotazů, ale pro zasílání Vašich podnětů a postřehů k fungování portálu. Pro zadávání odborných dotazů prosím používejte tento formulář. Děkujeme za pochopení.
 Děkujeme, na Váš podnět budeme reagovat do 24 hodin v rámci pracovního týdne.
Input: