dnes je 16.4.2024

Nepřístupný dokument, nutné přihlášení
Input:

Pečený chřest s holandskou omáčkou

23.5.2018, Zdroj: Toprecepty (https://www.toprecepty.cz)

Sezónní klasika, kteoru byste si měli aspoň jednou ročně dopřát.

Suroviny

chřest
3 lžíce přepuštěného másla (nejlépe ghí)
3 žloutky
šťáva z 1/2 citronu
hrubozrnná mořská sůl
pepř

Postup

  1. Chřest rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem. V misce smíchejte lžíci přepuštěného másla se solí a pepřem a touto směsí chřest potřete. Pečte v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 10 minut.

  2. Mezitím připravte holandskou omáčku. Nad parou ušlehejte žloutky. Vznikne nadýchaná pěna, do které pomalu zašlehávejte přepuštěné máslo, až získáte hladký krém. Ochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.

  3. Takto připravenou omáčkou přelijte pečený chřest a podávejte.

Přístup ZDARMA k tomuto dokumentu mají pouze registrovaní uživatelé portálu Portál pro podnikavé ženy.
Zatřídění dokumentu
Zatřídění dokumentu
Vztahuje se k typu informace:
Nahrávám...
Nahrávám...