dnes je 5.7.2022

Nepřístupný dokument, nutné přihlášení
Input:

Vepřová kýta po staročesku

22.3.2017, Zdroj: Verlag Dashöfer

Jak upéct kýtu, aby nebyla vysušená? Zkuste ji péct pomalu v římském hrnci. Bude krásně šťavnatá a ještě stihnete dopolední procházku s dětmi.

Ingredience:

  • 1 kg vepřové kýty
  • 3 lžíce sádla
  • lžička mletého kmínu
  • lžička zázvoru
  • 4 stroužky česneku       
  • 1 cibule
  • 1 lžíce medu
  • sůl

 

Příprava:

Maso osolíme, vetřeme do něj česnek a posypeme kořením. Na rozehřátém sádle maso opečeme a podlijeme horkou vodou. Pečeme v troubě, občas maso podlijeme, přelijeme vypečenou šťávou a obrátíme. Před koncem pečení přidáme do výpeku nadrobno nakrájenou cibuli a maso potřeme medem rozmíchaným v trošce vody. Prudce zapečeme, až med trochu zkaramelizuje. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky.

Pokud budeme péct v římském hrnci, vkládáme předem

Přístup ZDARMA k tomuto dokumentu mají pouze registrovaní uživatelé portálu Portál pro podnikavé ženy.
Zatřídění dokumentu
Zatřídění dokumentu
Vztahuje se k tématu:
Vztahuje se k typu informace:
Nahrávám...
Nahrávám...