Jak upéct kýtu, aby nebyla vysušená? Zkuste ji péct pomalu v římském hrnci. Bude krásně šťavnatá a ještě stihnete dopolední procházku s dětmi.
Ingredience:
- 1 kg vepřové kýty
- 3 lžíce sádla
- lžička mletého kmínu
- lžička zázvoru
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 lžíce medu
- sůl
Příprava:
Maso osolíme, vetřeme do něj česnek a posypeme kořením. Na rozehřátém sádle maso opečeme a podlijeme horkou vodou. Pečeme v troubě, občas maso podlijeme, přelijeme vypečenou šťávou a obrátíme. Před koncem pečení přidáme do výpeku nadrobno nakrájenou cibuli a maso potřeme medem rozmíchaným v trošce vody. Prudce zapečeme, až med trochu zkaramelizuje. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky.
Pokud budeme péct v římském hrnci, vkládáme předem…